Overslaan en naar de inhoud gaan

Met deze 5 tips maak je van je werkplek een echte safespot!

1. BESCHERM JE HANDEN

Vingers en handen geraken het vaakst gekwetst tijdens een job. Het is dan ook belangrijk om deze voldoende bescherming te bieden met de juiste veiligheidshandschoenen.

Maar hoe kies je nu de juiste handschoenen? 

  • Zorg zeker voor passende handschoenen, ze bestaan namelijk in verschillende maten. Met veel te kleine of te grote handschoenen komt u niet ver.
  • Hou rekening met de duurtijd van de activiteit: hoe langer u de handschoenen moet dragen, hoe belangrijker het comfort.
  • Test de handschoenen ook op beweeglijkheid en grip. Voor precisiewerk bijvoorbeeld kiest u eerder voor een fijner exemplaar.

Bent u op zoek naar hittebestendig materiaal, therma-handschoenen of snijbestendige exemplaren? Voor elke uit te voeren activiteit kan u bij ons terecht voor de juiste bescherming. Laat u in uw keuze zeker bijstaan door onze adviseurs Lindsay & Rebecca: zij zorgen ervoor dat u veilig richting de bouwwerf kan vertrekken.

2. LET OP MET KWARTSSTOF

De gevaren van asbest voor onze gezondheid zijn alom bekend. Maar ook het inademen van kwartshoudende stoffen kan ernstige longaandoeningen veroorzaken. En daar komen vele van onze vakmensen, vaak onbewust, dagelijks mee in contact. Kwarts zit in zand en in vele natuurlijke gesteenten, waaronder dus ook veel bouwmaterialen. Kwartsstof is kankerverwekkend en daarom is een verhoogde waakzaamheid geen overbodige luxe!

Laat u adviseren over professionele stofmaskers, persoonlijke bescherming en de mogelijke stofevacuatie-systemen.

3. VEILIG DE LADDER OP

Ongelukken tijdens hoogtewerken zijn helaas geen uitzondering. Uit onderzoek blijkt dat vooral onvoorzichtigheid bij laddergebruik en te beperkte kennis over de veiligheidsprocedures vaak de oorzaak zijn van de arbeidsongevallen. Daarom is het uitermate belangrijk om extra alert te blijven tijdens de hoogtewerken.

Enkele tips om veilig te werken met ladders:

  • Blijf alert: in gevallen van oververmoeidheid, stress, angst of onzekerheid kan u hoogtewerk beter vermijden.
  • Controleer op voorhand de staat van de ladder of trap. Niemand gebruikt graag een onstabiele ladder. Onze professionele trapladders van Solide en Altrex beantwoorden aan de strengste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. Stabiliteit gegarandeerd!

Ontdek hier ons ruim aanbod veiligheidsladders!

4. EERSTE HULP BIJ (ARBEIDS)ONGEVALLEN

Op een bouwwerf is het verplicht om een EHBO-kist bij de hand te hebben. Toch wijst onderzoek uit dat niet elke werf hiermee in orde is. Snel hulp kunnen bieden bij arbeidsongevallen kan nochtans ergere gevolgen vermijden.

Zorg daarom zeker voor een uitgebreide EHBO-kit, aangepast aan uw werkomgeving: of dat nu een atelier of bouwwerf is.

Op zoek naar extra veiligheidsmateriaal of beschermingsmiddelen?
Kom langs in onze winkel, laat u adviseren en shop in ons uitgebreid aanbod professionele beschermingsmiddelen.