Vind de machine die perfect bij u past

"Waterjet dé machine bij uitstek"

Van vele markten thuis

De firma Mattelé, gespecialiseerd in industrieel toeleveringswerk, is een firma die van vele markten thuis is. "Het lijkt me verstandiger om de activiteiten te spreiden over verschillende sectoren", zegt zaakvoerder Alain Mattelé. "Zo worden ook de eventuele risico's gespreid wanneer één bepaalde markt het plots een beetje minder begint te doen."

Die brede actieradius zorgt ervoor dat heel veel verschillende materialen de revue passeren bij Mattelé. Er wordt gewerkt met staal, aluminium, inox, hout, plexiglas en kunststof. Voor de bewerking van die materialen zijn dus de nodige machines nodig. "Door de grote diversiteit aan te bewerken materialen, waaronder dus ook hout en plexiglas, en reflecterende materialen tot wel 30mm dik, leek de investering in een laser me geen geschikte keuze."

"Waterjet dé machine bij uitstek"

En dus ging zaakvoerder Alain op zoek naar een alternatief. "Dat vonden we in het waterstraalsnijden. We werden door die technologie geprikkeld tijdens een demonstratie op de stand van de Tollenaere op de lasbeurs Welding Week 2015 in Antwerpen. Het leek me dé machine bij uitstek om de gestelde uitdagingen te overwinnen, en gezien de goede ervaringen die ik al had met De Tollenaere, besloot ik te gaan voor het merk waarvoor zij als verdeler fungeren: STM Waterjet uit Oostenrijk."

Een keuze die ze zich bij Mattelé nog geen seconde hebben beklaagd. "De werkingskost van de waterjet is misschien iets hoger, maar de uitstekende snedekwaliteit, waarbij geen warmteinbreng is, en dus geen vervormingen of scheurtjes kunnen ontstaan op het basismateriaal, is de investering meer dan waard. "Er is ook geen nabehandeling nodig, waardoor de kostprijs van stukken binnen de perken blijft."

"Snijden door boter"

Bij Mattelé werd geopteerd voor een machine met een snijbed van 3 bij 2 meter, gestuwd door een Ecotron pomp met een vermogen van 37kW. "Hiermee snijden we door 160mm staalplaat, inox of hardmetaal als door boter. Met de recuperatie-eenheid voor het snijzand, een primeur in België, wordt de reiniging pakken eenvoudiger. Die unit betaalt zichzelf probleemloos terug", zegt Mattelé nog.

De zaakvoerder is nog het meest opgetogen over de snedekwaliteit. "Er vallen nagenoeg geen bramen te bespeuren, wat ook het eindresultaat na het poederlakken positief beïnvloedt. In tegenstelling tot het lasersnijden bewegen we ons met het waterstraalsnijden in een niche, waar vooral de snedekwaliteit en de mogelijkheid tot het scheiden van talloze verschillende materialen doorslaggevende factoren blijken."

"Gedetailleerde begeleiding door De Tollenaere"

"Sinds we de STM Waterjet begin mei 2016 in gebruik namen, hebben we geen enkele snede meer uitbesteed. Zo weten we heel wat tijd te besparen die vroeger verloren ging aan onder meer transport, en kunnen we voortaan zelf de planning bepalen, zonder afhankelijk te zijn van externe partijen."

"Bovendien nam ook het leerproces, voor onder meer mijn zoon, bijzonder weinig tijd in beslag. We werden heel gedetailleerd begeleid door de mensen van De Tollenaere, en zelfs STM zakte vanuit Salzburg af om ons nog verder te informeren", concludeert de zaakvoerder.

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

In de kijker

✔ Snijdt metaalplaten tot 20mm
✔ gebruiksvriendelijke programmatie

Nieuw!

✔ Minder heftruckbewegingen
✔ Snel de juiste plaat
✔ Met deze kleine vriend, is het snel verdiend!

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
WEB DEAL!
✔ Boren tot 32 mm
✔ Maximum boordiepte 135 mm
✔ Tappen tot M 20
✔ Traploze snelheidsregeling