Vind de machine die perfect bij u past

Oude brandtafel was stoorzender

Industriebouw Bohez, sinds 1935 actief in de sector, heeft een eigen staalatelier waar vooral staalstructuren voor bedrijfsgebouwen gemaakt worden, naast kleinere staalconstructies zoals trappen, platformen en tussenverdiepingen.

Als toeleverancier moet het bedrijf over een grote werkplaats en een groot magazijn beschikken. Stoorzender in dat verhaal was de tien tot vijftien jaar oude brandtafel, waarmee een te laag rendement werd behaald. "Onze vorige tafel had een stroombron van 100A, de MGM-brandtafel met HiFocus 280i stroombron van Kjellberg, haalt 280A op volle capaciteit", legt directeur Wim Bossant uit.

Actieve en passieve zone

Met het oog op een verdere tijdswinst waren ze bij Bohez specifiek op zoek naar een plasmasnijmachine met twee zones. "Ik dacht eerst aan een machine met een brug met twee toortsen", zegt Bossant. "Maar uiteindelijk kregen we van De Tollenaere een goedkopere oplossing met hetzelfde resultaat aangereikt."

"De nieuwe brandtafel is namelijk opgedeeld in een actieve en een passieve zone, waarbij de linker- en rechterkant alternerend actief en passief zijn. Zo wisselt het werk constant af tussen de twee zones, zonder tijd te verliezen bij het wisselen van bewerkte of te bewerken platen. Op die manier hoeven we de machine ook niet telkens stil te leggen en weer op te starten."

"Bestellingen tot 500 ton geen enkel probleem"

Niet alleen praktisch, maar ook financieel is de nieuwe MGM een schot in de roos. "Los van de investering, betekent het aanvankelijk geplande systeem met twee toortsen ook dat je telkens platen van dezelfde afmetingen moet bewerken. Bovendien gaat heel veel tijd - en dus geld - verloren met de stilstand tijdens het laden en lossen van de staalplaten, indien die niet over een actieve en een passieve zone beschikt", legt Bossant uit.

"Doordat we nu sneller kunnen werken, kunnen we met de grote projecten nog vlotter opstarten, en het zijn net die grote projecten die de voorbije jaren ons handelsmerk zijn geworden. Onze concurrenten hebben niet altijd de capaciteit of plaats om dergelijke projecten aan te nemen, maar bestellingen tot 500 ton vormen voor ons geen enkel probleem.

"Benaderen van laserkwaliteit"

Ook wat de kwaliteit betreft is er een aanzienlijk voordeel. "Het plasmasnijden heeft de voorbije jaren een enorme inhaalbeweging gemaakt op het gebied van snijkwaliteit. Via het counter cut systeem is men vandaag in staat om cilindrische gaten te snijden, daar waar vroeger altijd een bepaalde coniciteit optrad bij het snijden van kleine gaten."

"De counter cut gebruikt een andere gassamenstelling die ervoor zorgt dat de snijboog erg strak blijft en de gaten cilindrisch zijn. Op die manier is het nu perfect mogelijk om ook kleine gaten uit de kop- en voetstukken te snijden. Door de nieuwe technologie benaderen we nu zelfs al de laserkwaliteit met het plasmasnijden."

"De Tollenaere kwam meteen met een correcte prijs"

Voor de aankoop van de nieuwe machine vroeg Bohez prijzen aan bij drie leveranciers. "Uiteindelijk werd gekozen voor De Tollenaere omdat zij meteen met een correcte prijs over de brug kwamen", aldus Bossant. "Bovendien hebben ze ook goed meegedacht bij het zoeken naar de voor ons meest geschikte oplossing en daarbij hebben ze een aantal interessante ideeën aangebracht."

"Tot slot beschikt deze leverancier over een eigen technische dienst voor interventies, waardoor ze heel kort op de bal kunnen spelen."

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

In de kijker

✔ Halfautomatische bediening
✔ Linkse & rechtse zaaghoek
✔ Compacte machine
Nieuw!

✔ Minder heftruckbewegingen
✔ Snel de juiste plaat
✔ Met deze kleine vriend, is het snel verdiend!

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
WEB DEAL!
✔ Boren tot 32 mm
✔ Maximum boordiepte 135 mm
✔ Tappen tot M 20
✔ Traploze snelheidsregeling