Vind de machine die perfect bij u past

De Buf Hydrauliek

De Buf Hydrauliek, opgericht in 1988, is een uniek bedrijf in België. Naast de opbouw van vrachtwagens vervaardigt het bedrijf eigen mixer-opleggers van a tot z. Recent investeerde het bedrijf in Oostkamp in een nieuwe loods met daarin onder meer een nagelnieuwe plasmasnijmachine, aangekocht bij De Tollenaere.

"Meteen verkocht"

"Toen we de plasmasnijmachine tijdens de Demodagen aan het werk zagen bij De Tollenaere waren we vrijwel meteen verkocht", zegt zaakvoerder Diederick De Buf. "De Tollenaere beschikt over een moderne showroom, waar de machines altijd te bezichtigen zijn."

"Een van de redenen waarom we bij De Buf voor de plasmasnijmachine van De Tollenaere hebben gekozen is zonder twijfel de uitgebreide technische expertise. Ook de uitgebreide klantenservice en de correcte prijszetting speelde zeker en vast een heel belangrijke rol in onze keuze."

"Dubbel zo snel"

Door de aankoop van de nieuwe plasmasnijmachine kon De Buf de productie met een ruk de hoogte in trekken. "We gebruiken de nieuwe machine voor allerhande materialen. Het gebeurt soms dat we bij gebrek aan tijd "de plasma" gebruiken voor zaken die we normaal gezien met een laser snijden."

"De nieuwe machine is dubbel zo snel als de vorige, die ongeveer tien jaar oud was. In samenspraak met De Tollenaere en machinebouwer MGM werd een perfect model opgebouwd. Ook de software werd aangepast aan de specifieke noden van De Buf. Een goed voorbeeld daarvan is de instelling om de machine zelf opnieuw te laten opstarten. Dat gebeurt automatisch drie keer per plaat. Het is een kleinigheid, maar het levert ons weer wat tijdswinst op."

"Kwaliteit van het snijwerk stuk beter"

Gerrit De Vos, vertegenwoordiger bij De Tollenaere, ziet nog een voordeel aan de nieuwe plasmasnijmachine. "Ze is een pak stabieler dan de vorige machine. Ze loopt over een spoor met een sterke brug erover. Dat maakt het een stabiel geheel. Veel machines zijn gelagerd op de zijkant van de tafel. De trillingen die ontstaan, worden daardoor overgezet op het proces en zo is de stabiliteit van het snijwerk volledig zoek. Dat heb je niet bij deze nieuwe plasmasnijmachine."

"Ook de kwaliteit van het snijwerk is een stuk beter geworden", vult Diederick De Buf aan. "Ook wordt de machine ingezet voor verschillende plaatdiktes. Doorgaans snijden we platen tot maximaal 40mm dik. Ook bij uitzonderlijke diktes van 60mm zetten we de plasmasnijder in. Momenteel maken we per jaar ongeveer 100 mixer-opleggers. Door de nieuwe plasmasnijmachine kunnen we dat aantal aanhouden en eventueel verhogen."

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

In de kijker

✔ Halfautomatische bediening
✔ Linkse & rechtse zaaghoek
✔ Compacte machine
Nieuw!

✔ Minder heftruckbewegingen
✔ Snel de juiste plaat
✔ Met deze kleine vriend, is het snel verdiend!

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
WEB DEAL!
✔ Boren tot 32 mm
✔ Maximum boordiepte 135 mm
✔ Tappen tot M 20
✔ Traploze snelheidsregeling