Vind de machine die perfect bij u past

"Bij De Tollenaere hebben ze perfect geluisterd"

"Niet nodig te investeren in dure machines"

Staalhandel Van Meerbeeck, opgericht in 1875, levert een zeer ruim assortiment producten: stalen balken en profielen met lengtes tot 25m, buizen, platen, betonnetten, betonijzer en prefabbalken,... "Naast de handel focussen we ons meer en meer op het lichte constructiewerk, waarbij we metalen werkstukken onder andere plooien, snijden, stralen, lassen, zagen, boren en ponsen", zegt Tom Horemans van Van Meerbeeck.

"Om de klanten een extra toegevoegde waarde te kunnen bieden gingen we op zoek naar nieuwe machines voor het zagen en boren van werkstukken. Die moesten perfect aan onze eisen voldoen. Het heeft geen zin om te investeren in zeer zware en dure machines, aangezien de workload als regionale speler daarvoor veel te klein is."

"Geen extra kosten"

Uiteindelijk werd gekozen voor een halfautomatische bandzaagmachine type Meba Eco 510 DG met MPS Heavy Duty en aangedreven rollen. "Deze machine heeft een zaagband van 6.100x41x1,3mm met een traploze, frequentieregelbare snelheid van 15 tot 150m/min", licht Peter Wuyts van De Tollenaere toe. "Ze beschikt over een grote zaagcapaciteit van 700x500mm."

"Het gepatenteerde klemsysteem zorgt er bovendien voor dat de te zagen stukken altijd loodrecht geklemd worden. De machine zaagt niet in de tafel, maar altijd in dezelfde snede omdat de tafel meedraait onder hoek. Hierdoor worden geen extra kosten gemaakt om de zaagtafel te vernieuwen", concludeert Wuyts.

"Ideaal voor het boren in bredere profielen"

De Ocean Avenger MDL-1000 van Peddinghaus is dan weer één van de voordeligste boorstraten voor het bewerken van structureel staal. Deze boormachine kan een brede reeks van bewerkingen uitvoeren op werkstukken tot 1.000mm hoog. "Dankzij de geavanceerde Siemens elektronica, de HSS-werktuigen en een superieur vermogen is de boorspil van deze Avenger veelzijdiger en efficiënter dan handmatige boormachines", klinkt het bij Van Meerbeeck.

"Een verticale, hydraulische klem klemt het profiel met zoveel kracht op de tafel, dat het de laterale kracht van de boor kan weerstaan. Bovendien boort dit systeem horizontaal in plaats van verticaal, waardoor het ideaal is voor het boren in bredere profielen, zoals bij ons het geval is."

"De Tollenaere keek niet op een inspanning"

Dankzij De Tollenaere voldoen de bandzaagmachine en de boorstraat perfect aan de behoeften en vereisten van Van Meerbeeck. "Bij De Tollenaere hebben ze eerst perfect naar onze wensen geluisterd om vervolgens een oplossing op maat voor te stellen."

"Ze keken niet op een inspanning meer of minder om ons te overtuigen. Aangezien dit type boorstraat in België nog niet geïnstalleerd was, namen zij ons mee naar een fabriek in Berlijn voor een overtuigende demonstratie."

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

In de kijker

✔ Snijdt metaalplaten tot 20mm
✔ gebruiksvriendelijke programmatie

Nieuw!

✔ Minder heftruckbewegingen
✔ Snel de juiste plaat
✔ Met deze kleine vriend, is het snel verdiend!

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
WEB DEAL!
✔ Boren tot 32 mm
✔ Maximum boordiepte 135 mm
✔ Tappen tot M 20
✔ Traploze snelheidsregeling