Vind de machine die perfect bij u past

Sneller en flexibeler reageren op vragen van klanten

Narviflex, met hoofdzetel in Geel en vestigingen in België en Nederland, doet veel meer dan enkel transportbanden verwerken. Ze maken bijna alles in rubber en plastics. "Meer en meer klanten tekenen hun onderdelen uit en vragen ons om die stukken in rubber of plastics te snijden", zegt gedelegeerd bestuurder Geert Helsen.

"Bepaalde grondstoffen, zoals dikke rubber, zijn niet gemakkelijk om te snijden. Om sneller en flexibeler op de vragen van de klant te kunnen reageren, onze bestaande CNC-machines voor andere werken te kunnen vrijmaken en de flexibiliteit van onze montageploegen voor het dringend verwerken van stalen of RVS-platen te verhogen, besloten wij om ons machinepark uit te breiden met een hoogwaardige snijmachine."

Hoogtechnologische PremiumCut 3D van STM

Er werd uiteindelijk gekozen voor de waterjetsnijmachine type W5 3020 PremiumCut 3D van STM. "Deze hoogtechnologische waterjet kan staal, RVS, aluminium, steen en glas snijden, maar ook alle soorten rubber, plastics en samenhangende materialen zoals transportbanden en rubber/staal-verbindingen", licht Marc De Tollenaere toe.

"Het snijoppervlak kan een gewicht tot 1500kg/m2 dragen. De roterende 3D-snijkop met automatische hoogtecontrole kan onder een hoek tot 68 graden geplaatst worden en in elke positie eindeloos ronddraaien zonder dat de hoogteleidingen in de weg zitten."

"Beroep doen op de mensen van De Tollenaere"

Bij Narviflex zijn ze in de wolken met de service van De Tollenaere. "We zijn zeer tevreden over de resultaten die we met de machine boeken. We kunnen ook flexibeler inspelen op de opdrachten van onze klanten en hebben de capaciteitsproblemen kunnen oplossen", zegt Heisen.

"Voor rubbermaterialen en -hardheden die niet standaard zijn, zitten we nog volop in een leerproces. Daarbij kunnen we gelukkig een beroep doen op de mensen van De Tollenaere. Moeilijke materialen worden ook opgestuurd naar het testcentrum van STM in Oostenrijk. Die geven ons dan advies over de beste instellingen voor de machine."

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +32 9 377 29 49

In de kijker

✔ Halfautomatische bediening
✔ Linkse & rechtse zaaghoek
✔ Compacte machine
Nieuw!

✔ Minder heftruckbewegingen
✔ Snel de juiste plaat
✔ Met deze kleine vriend, is het snel verdiend!

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
WEB DEAL!
✔ Boren tot 32 mm
✔ Maximum boordiepte 135 mm
✔ Tappen tot M 20
✔ Traploze snelheidsregeling